Ingrediente pentru aluat:
  • 200 ml lapte cald
  • 50 g zahăr
  • 1/2 linguriță drojdie
  • 1 ou
  • 1/3 linguriță sare
  • 450 g făină
  • 70 g unt
Ingrediente pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci
  • 70 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură smântână
  • 1 gălbenuș
  • 50 g stafide
  • 110 g iaurt
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm laptele cald. Adăugăm drojdia, zahărul și lăsăm compoziția 10 minute.
2. Adăugăm oul, sarea, făina, untul și amestecăm foarte bine. Lăsăm aluatul 40 de minute.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe.
4. Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Repartizăm compoziția pe bucățelele de aluat.
5. Lipim părțile laterale și așezăm pachețelele pe o tavă de copt.
6. Tapetăm cu un ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.