Ingrediente pentru blat:
  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • 6 linuguri lapte
  • 80 ml ulei
  • 100 g miez de nucă
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 lingurițe cacao
Ingrediente pentru cremă:
  • 4 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt
  • 2-3 lingurițe ness
Ingrediente pentru glazură:
  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt
  • 50 ml frișcă
Ingrediente pentru sirop:
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • esență de rom
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, uleiul, miezul de nucă, laptele, făina, praful de copt și amestecăm totul foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.
2. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu zahăr, pe urmă punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm ness-ul, untul, pe urmă amestecăm foarte bine.
3. Pentru a monta prăjitura, însiropăm blatul, îl tapetăm cu cremă iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!