Ingrediente:
  • 3 vinete
  • 400 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 2 roșii
  • 250 ml suc de roșii
  • 1 ardei gras
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • mentă
  • oregano
  • 3 fire de pătrunjel
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem vinetele rondele.
2. Adăugăm sarea și le lăsăm 20 de minute.
3. Într-un bol, așezăm carnea tocată. Adăugăm jumătate din cantitatea de ceapă, sarea, piperul și amestecăm bine.
4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa rămasă.
5. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem roșiile cubulețe. Procedăm la fel cu ardeiul gras.
6. Le așezăm în tigaia cu ceapă și amestecăm bine. Adăugăm sucul de roșii, sarea, piperul și amestecăm bine, pe foc mic.
7. Adăugăm condimentele și gătim 3 minute.
8. Într-o tavă tapetată cu ulei, așezăm vinetele tăiate rondele și carnea tocată.
9. Pe deasupra, turnăm sosul pregătit anterior și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.
10. La final, decorăm cu ceapă verde și usturoi.
Poftă bună!